BIO

Barend van Daal (Nijmegen, 1994) studeerde in 2020 af als acteur en theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

In zijn afstudeerjaar werkte hij samen met De Veenfabriek, waar hij de afstudeervoorstelling Woed&Maanzin in de regie van Paul Koek zou spelen, totdat Covid-19 daar een stokje voor stak. Later dat jaar speelde hij samen met zijn klas de performatieve voorstelling How The Tree Fell In The ForestAnd How No-One Heard It Fall – A Reconstruction in de regie van Mart van Berckel.

Momenteel speelt hij in de voorstelling Verloren Dingen van Het Filiaal Theatermakers in de regie van Ramses Graus. Zijn stage liep hij ook bij Het Filiaal Theatermakers in de voorstelling Back To Oz in de regie van Monique Corvers. Hier heeft hij voor het eerst professionele ervaring opgedaan met masker- en poppenspel. Dit jaar heeft hij onder meer de afstudeersolo JUKE van 4e jaars acteur Stefan Cappiello (HKU) begeleidt. Vanaf september 2021 gaat hij lessen volgen aan het prestigeuze L’Ecole Jacques le Coq in Parijs met een specialisatie in maskerspel.

Barend speelt, regisseert, maakt en schrijft. Het liefst werkt hij met verschillende mensen uit uiteenlopende disciplines om zo vakgebieden bij elkaar te brengen. Hij houdt zich veel bezig met thema’s rondom politiek, verslavingsproblematiek, criminaliteit en jeugdzorg.